tag:blogger.com,1999:blog-64751453626477482.post64923882437823732..comments2024-02-08T22:05:24.192+00:00Comments on Smak mojej kuchni...: Malinowa chmurkaPatihttp://www.blogger.com/profile/06680679778036185506noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-64751453626477482.post-73224749428218156972017-08-08T13:31:52.147+01:002017-08-08T13:31:52.147+01:00Beza czasem płata figle, należy pamiętać o kilku w...Beza czasem płata figle, należy pamiętać o kilku ważnych rzeczach:<br />- białka muszą być idealnie oddzielone od żółtek, <br />- do bezy najlepiej używać drobnego cukru do wypieków przy czym białka ubijamy do momentu, aż cały cukier się rozpuści (sprawdzamy to rozcierając ubitą pianę między palcami)<br />- miska szklana lub metalowa i metalowa trzepaczka<br />- cukier dodajemy łyżka po łyżce.<br />Najważniejsze jest suszenie bezy, im niższa temperatura tym dłuższy czas suszenia. Również każdy piekarnik jet inny i należy go testować na różnych temperaturach zanim znajdziemy tą odpowiednią. Proszę się nie poddawać, tylko próbować! Powodzenia :)<br />Patihttps://www.blogger.com/profile/06680679778036185506noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-64751453626477482.post-43577180142397600232017-08-08T10:24:16.415+01:002017-08-08T10:24:16.415+01:00Nigdy beza chrupiąca mi nie wychodzi dlaczego?Nigdy beza chrupiąca mi nie wychodzi dlaczego?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-64751453626477482.post-37207305160412608082017-08-08T08:48:53.913+01:002017-08-08T08:48:53.913+01:00Piękne, bardzo letnie ciasto.
Poproszę!
:)Piękne, bardzo letnie ciasto.<br />Poproszę!<br />:)kasiahttps://www.blogger.com/profile/12202491612360599393noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-64751453626477482.post-65820254051475043852017-08-07T09:00:21.760+01:002017-08-07T09:00:21.760+01:00Leciutkie, w sam raz na te upały ;) jutro próbuję ...Leciutkie, w sam raz na te upały ;) jutro próbuję swoich sił w jego zrobieniu :D Asiahttps://www.wentylatorysklep.pl/noreply@blogger.com