Strony

czwartek, 6 października 2011

Ryba w cytrynowej panierce

Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna!



Ryba w cytrynowej panierce

Składniki na 2 porcje:

2 kawałki ryby (u mnie dorsz)
sól, pieprz
sok z cytryny

Na panierkę:
1/4 szklanki bułki tartej
łyżka otartej skórki z cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
jajko + mąka

Wykonanie:
Rybę skrapiamy lekko sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. 
Bułkę mieszamy ze skórką z cytryny oraz natką. Rybę panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

3 komentarze:

  1. tarta skórka to wspaniała sprawa - szaleję z nią w kuchni, bo daje mnóstwo aromatu

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziś próbuje na obiad:)juz sam zapach jest boski :)

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.