Strony

wtorek, 30 kwietnia 2013

Surówka z pora

Z szybkich i prostych surówek obiadowych proponuję surówkę z jabłek i porów. Można ją przygotować z majonezem lub jogurtem naturalnym. Polecam!



Surówka z pora

Składniki na 2 porcje:

2 pory
2 jabłka
przyprawy: sól, pieprz
natka pietruszki
2-3 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego

Wykonanie:
Pory dokładnie myjemy, kroimy w półtalarki. Zalewamy wrzątkiem na 2-3 minuty, osączamy i studzimy. Jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach, mieszamy z porem, doprawiamy solą, pieprzem  dodajemy posiekaną natkę i majonez. Mieszamy i schładzamy. 


1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.