Strony

piątek, 14 czerwca 2013

Burgery orzechowe

 Dzisiaj propozycja dla smakoszy burgerów - burgery orzechowe. Mięso z dodatkiem masła orzechowego z kawałkami orzechów smakuje wspaniale! Zamknięte w ciepłej, domowej bułeczce z sałatą i pomidorem jeszcze bardziej kusi, by spróbować. Polecam!
 


 
Burgery orzechowe
 
Składniki na 4 porcje:
 
0,5 kg mięsa mielonego (dowolnego)
3 łyżki masła orzechowego typu crunchy (z kawałkami orzechów)
przyprawy: sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
 
Wykonanie:
Mięso mieszamy z masłem orzechowym i natką, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i wkładamy na godzinę owinięte folią do lodówki. Następnie z masy formujemy okrągłe kotleciki i smażymy na niewielkiej ilości oleju.
 

 
Źródło: burgery orzechowe. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.