Strony

poniedziałek, 4 grudnia 2017

Kokosowa sałatka z kuskusem i morelami

Ekspresowa sałatka o bardzo ciekawym smaku. Morele połączone z kokosem i cynamonem, do tego sycąca kaszka kuskus i pyszna kolacja lub drugie śniadanie do pracy gotowe!




Kokosowa sałatka z kuskusem i morelami

Składniki na 4 porcje:
100g kuskusu
100g moreli
2 łyżki wiórków kokosowych
pół łyżeczki cynamonu

Na dressing: 
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu

Wykonanie:
Kuskus przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Po wystudzeniu przekładamy go do miski.
Morele kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do kaszy. Wsypujemy kokos i cynamon i mieszamy. 

Wszystkie składniki dressingu mieszamy, wlewamy do sałatki. Mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.

SMACZNEGO!



1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.