Strony

poniedziałek, 29 sierpnia 2011

Pieczarki faszerowane

Pieczarki faszerowane twarogowym serkiem ziołowym. Smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu. Można je podawać jako małą przekąskę lub przystawkę do głównego dania.



Pieczarki faszerowane

Składniki:

0,5 kg pieczarek
200g serka kremowego Philadelphia ziołowego
mała cebula
przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:
Pieczarki myjemy, osuszamy i odcinamy ogonki. Cebulę  i ogonki pieczarek drobno siekamy, cebulę podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszkli dodajemy posiekane ogonki. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy do odparowania wody. Odstawiamy do przestudzenia, a następnie mieszamy z serkiem. Farszem napełniamy pieczarki, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.


4 komentarze:

  1. Hm, a jak wykonać? Brak opisu wykonania. Wstęp jest, składniki są, ale co dalej? Bardzo proszę o dodanie jak najszybciej, chcę je przygotować na przyjęcie w sobotę, ponieważ wyglądają rewelacyjnie i chyba też tak smakują. Czekam i pozdrawiam Edyta

    OdpowiedzUsuń
  2. Edytko błąd poprawiony, dziękuje za zwrócenie uwagi :) Pozdrawiam i smacznego życzę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki wielkie już sobie dopisuję do listy zakupów. Super, że mało skomplikowane.
    Cudeńka mam nadzieję że smakowite jak na zdjęciu.
    Pozdrawiam raz jeszcze. Edyta

    OdpowiedzUsuń
  4. Przepis super, bardzo wszystkim smakował. Wykorzystam go na pewno jeszcze nie raz. Pozdrawiam
    Edyta

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.