Pieczarki faszerowane twarogowym serkiem ziołowym. Smakują wspaniale, są szybkie w przygotowaniu. Można je podawać jako małą przekąskę lub przystawkę do głównego dania.
Pieczarki faszerowane
Składniki:
0,5 kg pieczarek
200g serka kremowego Philadelphia ziołowego
mała cebula
przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
Pieczarki myjemy, osuszamy i odcinamy ogonki. Cebulę i ogonki pieczarek drobno siekamy, cebulę podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszkli dodajemy posiekane ogonki. Przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy do odparowania wody. Odstawiamy do przestudzenia, a następnie mieszamy z serkiem. Farszem napełniamy pieczarki, układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Zapiekamy około 15 minut w 180 stopniach.
Hm, a jak wykonać? Brak opisu wykonania. Wstęp jest, składniki są, ale co dalej? Bardzo proszę o dodanie jak najszybciej, chcę je przygotować na przyjęcie w sobotę, ponieważ wyglądają rewelacyjnie i chyba też tak smakują. Czekam i pozdrawiam Edyta
OdpowiedzUsuńEdytko błąd poprawiony, dziękuje za zwrócenie uwagi :) Pozdrawiam i smacznego życzę!
OdpowiedzUsuńDzięki wielkie już sobie dopisuję do listy zakupów. Super, że mało skomplikowane.
OdpowiedzUsuńCudeńka mam nadzieję że smakowite jak na zdjęciu.
Pozdrawiam raz jeszcze. Edyta
Przepis super, bardzo wszystkim smakował. Wykorzystam go na pewno jeszcze nie raz. Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńEdyta