Strony

wtorek, 30 lipca 2013

Pasta z wędzonej makreli

Szybka i pyszna pasta z wędzonej makreli. Można ją podawać nie tylko do kanapek. Możemy nią faszerować jajka lub podawać na krakersach w ramach imprezowej przekąski. Polecam!


Pasta z wędzonej makreli

Składniki na średnią miseczkę:

1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
150g kremowego serka twarogowego
pół pęczka posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanego koperku
przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny

Wykonanie:
Makrelę pozbawiamy kręgosłupa, ości i skóry. Rybę przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka pokrojone w drobną kostkę, serek, szczypiorek i koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i dobrze mieszamy. 


3 komentarze:

  1. Uwielbiam makrelę po każdą postacią... A Twój przepis przemawia do mnie w 100% ! na pewno nie raz zagości u mnie na stole :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jakiej firmy serka Pani użyła

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.