Szybka i pyszna pasta z wędzonej makreli. Można ją podawać nie tylko do kanapek. Możemy nią faszerować jajka lub podawać na krakersach w ramach imprezowej przekąski. Polecam!
Pasta z wędzonej makreli
Składniki na średnią miseczkę:
1 wędzona makrela
2 jajka ugotowane na twardo
150g kremowego serka twarogowego
pół pęczka posiekanego szczypiorku
2 łyżki posiekanego koperku
przyprawy: sól, pieprz, sok z cytryny
Wykonanie:
Makrelę pozbawiamy kręgosłupa, ości i skóry. Rybę przekładamy do miseczki i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka pokrojone w drobną kostkę, serek, szczypiorek i koperek, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i dobrze mieszamy.
Źródło: pasta z makreli.
Uwielbiam makrelę po każdą postacią... A Twój przepis przemawia do mnie w 100% ! na pewno nie raz zagości u mnie na stole :)
OdpowiedzUsuńjakiej firmy serka Pani użyła
OdpowiedzUsuńUżywam serka firmy Piątnica.
Usuń