Strony

piątek, 30 stycznia 2015

Sałatka ryżowa z tuńczykiem i fasolą

 Szybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu. Przepis ze Smacznej Strony Tesco. Polecam!
 
 
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
 
Składniki na 6 porcji:
 
woreczek białego ryżu
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
4 łyżki  majonezu
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
 
Wykonanie:
Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Tuńczyka i fasolę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez, przyprawy, mieszamy i schładzamy przed podaniem.
 
SMACZNEGO!
 


3 komentarze:

  1. Aż mi zaburczało w brzuszku... Mimo, że dopiero zjadłam śniadanie :-) tuńczyk dobra ryba!

    OdpowiedzUsuń
  2. ja zamiast czerwonej fasoli daję kukurydzę. wrzucam tez pokrojoną zielona pietruszkę. lubie fasolę wiec spróbuję następnym tazem tego przepisu.pozdr

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kombinacji na pewno jest wiele i każda równie smaczna. Pozdrawiam

      Usuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.