Szybka i sycąca sałatka z ryżem, tuńczykiem i czerwoną fasolą. Cebula nadaje ostrości, a majeranek aromatu. Przepis ze Smacznej Strony Tesco. Polecam!
Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Składniki na 6 porcji:
woreczek białego ryżu
puszka tuńczyka w sosie własnym
puszka czerwonej fasoli
1 cebula
4 łyżki majonezu
przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Wykonanie:
Ryż gotujemy na sypko, studzimy. Tuńczyka i fasolę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy majonez, przyprawy, mieszamy i schładzamy przed podaniem.
SMACZNEGO!
Aż mi zaburczało w brzuszku... Mimo, że dopiero zjadłam śniadanie :-) tuńczyk dobra ryba!
OdpowiedzUsuńja zamiast czerwonej fasoli daję kukurydzę. wrzucam tez pokrojoną zielona pietruszkę. lubie fasolę wiec spróbuję następnym tazem tego przepisu.pozdr
OdpowiedzUsuńKombinacji na pewno jest wiele i każda równie smaczna. Pozdrawiam
Usuń