Danie tajskie w 15 minut. Zielone curry z kurczakiem i warzywami duszonymi w mleczku kokosowym. Ostre, rozgrzewające i sycące. Danie najlepiej podawać z ryżem jaśminowym. Polecam!
Zielone curry z kurczakiem
Składniki na 4 porcje:
puszka mleka kokosowego 400ml
2 piersi z kurczaka
2 łyżki zielonej pasty curry
pół cukinii lub zielonej papryki
6 pieczarek
świeża kolendra
Wykonanie:
Kurczaka kroimy w kostkę, cukinię (umytą wraz ze skórką) w półtalarki, Pieczarki kroimy na połówki.
Do rondelka wlewamy mleko kokosowe, gdy się podgrzeje dodajemy pastę curry, kurczaka i gotujemy na wolnym ogniu, aż kurczak będzie miękki. Dodajemy cukinię, pieczarki i gotujemy jeszcze 5 minut. Danie podajemy z ryżem, najlepiej jaśminowym, posypane świeżą kolendrą.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.