Strony

środa, 11 września 2013

Muffiny z batonikami Snickers

Mocno orzechowe, słodko - słone muffinki z batonikami Snickers. Wilgotne, z polewą czekoladową i chrupiącymi orzechami na wierzchu. Polecam!

 
 
 
Muffiny z batonikami Snickers
 
 
Składniki na 12-15 sztuk:
250g mąki pszennej
5 łyżek drobnego cukru do wypieków
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli
160g masła orzechowego
60g roztopionego masła
1 jajko
175ml mleka
3 batony Snickers, pokrojone
 
Dodatkowo:
100g czekolady deserowej lub mlecznej
łyżka masła
siekane orzechy do dekoracji
 
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą. Dodajemy masło orzechowe i mieszamy do otrzymania grudek jak w kruszonce. W osobnej misce mieszamy mleko, masło i roztrzepane jajko. Składniki suche mieszamy z mokrymi, na końcu dodajemy pokrojone batoniki. Formę do muffin wykładamy papilotkami, wypełniamy masą i pieczemy w 200stopniach około 20-25 minut.
 
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z łyżką masła,  smarujemy wierzch wystudzonych muffin i dekorujemy siekanymi orzechami.
 
SMACZNEGO!
 

 
Źródło: muffiny.
 
 
Akcja: "Love masło orzechowe ed.II"
 



1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.