Szybka i bardzo smaczna pasta z tuńczykiem i chrupiącą rzodkiewką. Możemy ją podawać na kanapce lub na krakersach jako przekąskę. Polecam!
Pasta z tuńczykiem i rzodkiewkami
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
125g kremowego serka twarogowego
4 rzodkiewki
1 jajko ugotowane na twardo
przyprawy: sól, pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Wykonanie:
Tuńczyka osączamy i przekładamy do miseczki. Jajko drobno kroimy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach i odciskamy z soku. Dodajemy do tuńczyka. Do pasty dodajemy serek, szczypiorek, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy.
SMACZNEGO!
pyszne śniadanko:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty, a Twoja wygląda niezwykle apetycznie!
OdpowiedzUsuń