poniedziałek, 11 listopada 2013

Pasta z tuńczykiem i rzodkiewkami

 Szybka i bardzo smaczna pasta z tuńczykiem i chrupiącą rzodkiewką. Możemy ją podawać na kanapce lub na krakersach jako przekąskę. Polecam!
 
 
 
Pasta z tuńczykiem i rzodkiewkami
 
 
Składniki:
 
puszka tuńczyka w sosie własnym
125g kremowego serka twarogowego
4 rzodkiewki
1 jajko ugotowane na twardo
przyprawy: sól, pieprz
2 łyżki posiekanego szczypiorku
 
Wykonanie:
Tuńczyka osączamy i przekładamy do miseczki. Jajko drobno kroimy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Rzodkiewki ścieramy na grubych oczkach i odciskamy z soku. Dodajemy do tuńczyka. Do pasty dodajemy serek, szczypiorek, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Przed podaniem schładzamy.
 
SMACZNEGO!
 
 


2 komentarze:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...