Strony

piątek, 27 marca 2015

Jajka faszerowanę z szynką

 Klasyczne jajka faszerowane z szynką w tym roku będą gościć na Naszym świątecznym stole. Prosty przepis, niewiele składników, pyszna potrawa. Polecam!
 

 
Jajka faszerowane z szynką
 
Składniki:
 
6 jaj ugotowanych na twardo
4 plasterki szynki wieprzowej
2 łyżki majonezu lub kremowego serka twarogowego
przyprawy: sól, pieprz
łyżka koperku
 
Wykonanie:
Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do żółtek, dokładamy majonez lub serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną.
 
SMACZNEGO!
 
 


2 komentarze:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.