Klasyczne jajka faszerowane z szynką w tym roku będą gościć na Naszym świątecznym stole. Prosty przepis, niewiele składników, pyszna potrawa. Polecam!
Jajka faszerowane z szynką
Składniki:
6 jaj ugotowanych na twardo
4 plasterki szynki wieprzowej
2 łyżki majonezu lub kremowego serka twarogowego
przyprawy: sól, pieprz
łyżka koperku
Wykonanie:
Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozgniatamy widelcem. Szynkę kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do żółtek, dokładamy majonez lub serek, doprawiamy do smaku i mieszamy. Na końcu dodajemy posiekany koperek. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na półmisku i dekorujemy zieleniną.
SMACZNEGO!
Pyszny pomysł na świąteczny stół :)
OdpowiedzUsuńczuć święta, pycha! :)
OdpowiedzUsuń