Strony

wtorek, 5 lipca 2011

Jajka z wędzonym łososiem

Ze wszystkich rodzajów farszów do jajek, ten zdecydowanie smakuje mi najbardziej. Delikatny wędzony łosoś, świeży koperek.... pycha!



Jajka z wędzonym łososiem

Składniki:

5 jaj ugotowanych na twardo
2-3 plastry łososia wędzonego
3 łyżki majonezu
przyprawy: sól, pieprz
2 łyżki koperku

Wykonanie:
Jajka obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka. Żółtka przekładamy do miseczki, rozcieramy. Łososia kroimy w małą kosteczkę, dodajemy do żółtek. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy majonez i posiekany koperek i mieszamy. Farszem napełniamy połówki  jajek, dekorujemy gałązkami kopru.



1 komentarz:

  1. Uwielbiam faszerowane jajka,wygladaja pysznie:)

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.