Z propozycji na świąteczny stół dzisiaj jajka faszerowane. Farsz z tuńczykiem i oliwkami na pewno znajdzie wielu zwolenników. Do farszu można wykorzystać majonez lub serek twarogowy, jeśli wolimy ostrzejsze smaki można dodać drobno pokrojoną czerwoną cebulę. Polecam!
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami
Składniki:
6 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
garść oliwek
pół czerwonej cebuli (opcjonalnie)
3 łyżki majonezu lub serka kremowego twarogowego
przyprawy: sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka kroimy na pół wzdłuż, wyjmujemy żółtka. Tuńczyka osączamy zalewy, oliwki kroimy w drobną kostkę. Żółtka rozcieramy z majonezem lub serkiem, dodajemy tuńczyka, drobno pokrojoną cebulę oraz oliwki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na talerzyku, dekorujemy rzeżuchą.
SMACZNEGO!
świetne są:) uwielbiam jajeczka w każdym wydaniu:)
OdpowiedzUsuń