środa, 16 kwietnia 2014

Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami

Z propozycji na świąteczny stół dzisiaj jajka faszerowane. Farsz z tuńczykiem i oliwkami na pewno znajdzie wielu zwolenników. Do farszu można wykorzystać majonez lub serek twarogowy, jeśli wolimy ostrzejsze smaki można dodać drobno pokrojoną czerwoną cebulę. Polecam!



 
Jajka faszerowane tuńczykiem i oliwkami
 
Składniki:
 
 6 jajek ugotowanych na twardo
puszka tuńczyka w sosie własnym
garść oliwek
pół czerwonej cebuli (opcjonalnie)
3 łyżki majonezu lub serka kremowego twarogowego
przyprawy: sól, pieprz
 
Wykonanie:
 
Jajka kroimy na pół wzdłuż, wyjmujemy żółtka. Tuńczyka osączamy zalewy, oliwki kroimy w drobną kostkę. Żółtka rozcieramy z majonezem lub serkiem, dodajemy tuńczyka, drobno pokrojoną cebulę oraz oliwki, doprawiamy do smaku i mieszamy. Farszem napełniamy połówki jajek, układamy na talerzyku, dekorujemy rzeżuchą.
 
SMACZNEGO!
 
 
 


1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...