piątek, 15 lipca 2011

Pasta jajeczna

Ostatnio bardzo zasmakowała Nam pasta jajeczna, świetna na kanapki i bardzo sycąca. Polecam!

Pasta jajeczna

Składniki:

4 jajka ugotowane na twardo
mała dymka ze szczypiorkiem
łyżka jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
łyżeczka musztardy
przyprawy: sól, pieprz
opcjonalnie pół łyżeczki chrzanu

Wykonanie: 
Ugotowane, jeszcze ciepłe jajka rozgniatamy widelcem lub studzimy i miksujemy blenderem. Dodajemy drobno posiekaną cebulkę ze szczypiorkiem. Majonez łączymy z jogurtem naturalnym i musztardą (ewentualnie chrzanem), dodajemy do pasty, przyprawiamy solą, pieprzem i mieszamy i schładzamy. Smacznego!!

3 komentarze:

  1. Bardzo dobrze jest zetrzec jajka na tarce, grube oczka . Pyszna pasta .

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo apetycznie się prezentuje ;-)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam wczoraj i wyszła pyszna :)

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...