czwartek, 13 października 2011

Kotleciki serowo - ryżowe

Ciekawe połączenie sera i ryżu. Chrupiące kotleciki najlepiej smakują z sosem pomidorowym. Polecam!


Kotleciki serowo - ryżowe

Składniki na 8-10 kotlecików:

200g ryżu
200g białego sera
2 łyżki posiekanego szczypiorku
2 jajka
bułka tarta
przyprawy: sól, pieprz, zioła
olej do smażenia

Wykonanie:
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. Odkładamy do ostudzenia. Twaróg mielimy. Zimny ryż mieszamy z serem i roztrzepanymi jajkami. Przyprawiamy do smaku, dodajemy szczypiorek. Mieszamy na jednolitą masę. Następnie formujemy małe, płaskie kotleciki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Podajemy z sosem.



1 komentarz:

  1. O, zjadłabym! ;)

    Pozdrawiam i zapraszam do mnie na konkurs, w którym do wygrania są BONY NA BUTY ze sklepu Merg.pl :)

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...