Ekspresowa sałatka o bardzo ciekawym smaku. Morele połączone z kokosem i cynamonem, do tego sycąca kaszka kuskus i pyszna kolacja lub drugie śniadanie do pracy gotowe!
Kokosowa sałatka z kuskusem i morelami
Składniki na 4 porcje:
100g kuskusu
100g moreli
2 łyżki wiórków kokosowych
pół łyżeczki cynamonu
Na dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżki świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
1 łyżeczka musztardy
1 łyżeczka miodu
Wykonanie:
Kuskus przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Po wystudzeniu przekładamy go do miski.
Morele kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do kaszy. Wsypujemy kokos i cynamon i mieszamy.
Wszystkie składniki dressingu mieszamy, wlewamy do sałatki. Mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki.
SMACZNEGO!
brzmi cudownie :)
OdpowiedzUsuń