środa, 21 sierpnia 2013

Malinowe Frappe

Upały chwilowo odpuściły, ale taką kawę można sobie zaserwować nie tylko w upalne dni. Kawa mrożona z musem malinowym to połączenie idealne. Dodatek gorzkiej czekolady dopełnia smak. Polecam!
 

Malinowe Frappe

Składniki na 2 porcje:

szklanka malin
łyżka cukru
2 kostki gorzkiej czekolady
kilka kostek lodu
120ml mocnej kawy, schłodzonej
pół szklanki mleka
cukier do posłodzenia kawy (wg uznania)
bita śmietana do dekoracji

Wykonanie:

Maliny miksujemy z cukrem na mus, dodajemy startą na drobnych oczkach czekoladę.
Kawę wlewamy do shakera, dodajemy cukier, mleko i mieszamy. Na dno wysokich szklanek wlewamy mus malinowy, następnie wrzucamy po 3 kostki lodu, na lód delikatnym strumieniem wlewamy kawę. Kawę dekorujemy bitą śmietaną. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

SMACZNEGO!
 
Źródło: malinowe Frappe.

Akcja: "Wszystko z malinami"

3 komentarze:

  1. A smakuje jeszcze lepiej... pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. ale fajne, zrobie mojej dziewczynie, nie tylko ona bedzie barista maestro ;)
    pzdr

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...