sobota, 30 maja 2015

Makaron w sosie szpinakowym

Ekspresowe danie, sycący makaron z kremowym sosem szpinakowym. Pieczarki i czerwona fasola wzbogacają smak. Użyłam pełnoziarnistego makaronu Tagliatelle, można użyć dowolnego. Przepis z opakowania makaronu Lubella. Polecam!


 

Makaron w sosie szpinakowym

Składniki na 4 porcje:

1 cebula
2 ząbki czosnku
200g pieczarek
300g mrożonego szpinaku
pół puszki czerwonej fasoli
150g serka mascarpone
opakowanie makaronu Tagliatelle
świeżo posiekana bazylia
przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:
Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno kroimy, podsmażamy na łyżce tłuszczu. Po chwili dodajemy pieczarki i smażymy, aż woda z pieczarek odparuje. Dodajemy szpinak, doprawiamy solą, pieprzem i dusimy, aż szpinak się rozmrozi. Dodajemy mascarpone, fasolkę oraz posiekaną bazylię i mieszamy, aż składniki się połączą. Do sosu przekładamy makaron i mieszamy. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.

SMACZNEGO!
 
 


Akcja "Czas na szpinak 5"

 


4 komentarze:

  1. Makaron prezentuje się baardzo apetycznie i tak wiosennie, pychota :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Apetyczny :) Zapraszam Cię z tym przepisem do mojej zabawy "Czas na szpinak 5", jeśli oczywiście masz ochotę dołączyć. Pozdrawiam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wszystko wygląda smakowicie, no a szpinakowy sos to jedna z tych 'rzeczy', ktore uwielbiam :)

    OdpowiedzUsuń
  4. przepis fantastyczny nawet moje dzieci jadły sos pyszny Polecam ! Izunia.

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...