Ciasteczka z dziurką
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru
2 żółtka
1/2 kostki masła lub margaryny
marmolada
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, żółtka i cukier puder i waniliowy. Zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm i wykrawamy foremką ciastka. W połowie ciastek wykrawamy na środku dziurkę. Ciastka układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka przestygną te bez dziurek smarujemy marmoladą i na to przyklejamy ciastko z dziurką. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe!
Składniki:
2 szklanki mąki
3/4 szklanki cukru pudru
2 żółtka
1/2 kostki masła lub margaryny
marmolada
1 cukier waniliowy
Wykonanie:
Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy margarynę, żółtka i cukier puder i waniliowy. Zagniatamy ciasto i wkładamy na 30 minut do lodówki. Następnie ciasto rozwałkowujemy na grubość 1/3 cm i wykrawamy foremką ciastka. W połowie ciastek wykrawamy na środku dziurkę. Ciastka układamy na wysmarowanej masłem blaszce i pieczemy 10-15 minut w temperaturze 200 stopni. Gdy ciastka przestygną te bez dziurek smarujemy marmoladą i na to przyklejamy ciastko z dziurką. Posypujemy cukrem pudrem i gotowe!
dziś je zrobiłam:) są wyśmienite! pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńciasteczka są pyszne to kolejny sprawdzony przepis ! super pozdrawiam
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę :) Również pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń