Pyszne kruche babeczki z różowym kremem zadowolą niejednego łasucha. Barwnik w kremie można oczywiście pominąć. Babeczki idealne nadają się na kinderbal, dodatkowo można je udekorować kolorową posypką. Krem najlepiej wyciskać krótko przed podaniem babeczek i do czasu podania przechowywać w lodówce. Polecam!
Babeczki z kremem
Składniki na około 25 sztuk:
Na babeczki:
2 szklanki mąki pszennej
1/3 szklanki cukru pudru
200g zimnego masła
2 żółtka
Na krem:
300ml śmietany kremówki
300g serka mascarpone lub kremowego serka twarogowego
2 łyżki cukru pudru
kilka kropel barwnika czerwonego (u mnie w żelu)
Wykonanie:
Babeczki: z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, owijamy folią i schładzamy 30 minut. Następnie ciastem wylepiamy natłuszczone foremki. Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.
Krem: schłodzoną kremówkę (nie ubitą) miksujemy z serkiem, cukrem i barwnikiem. Krem przekładamy do szprycy cukierniczej i dekorujemy babeczki. Można je obsypać kolorową posypką.
SMACZNEGO!
Źródło: babeczki.
śliczne maluszki:)
OdpowiedzUsuń