wtorek, 6 września 2011

Muffiny z krówkami

Pyszne muffiny z ciągnącymi się krówkami w środku i chrupiącym kokosem na wierzchu. Jak wszystkie muffiny błyskawiczne w przygotowaniu, doskonałe na małą zachciankę :)


Muffiny z krówkami

Składniki na około 15 sztuk (małe papilotki):

2,5 szklanki mąki
szklanka mleka
2 jajka
szklanka brązowego cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
100g masła (roztopionego)
150g krówek (kruchych)
około 15 łyżeczek kokosu
pół łyżeczki cynamonu

Wykonanie:
Krówki kroimy w kostkę. Formę do muffin wykładamy papilotkami. W jednej misce łączymy mąkę, proszek do pieczenia, cukier oraz cynamon. Do drugiej miski wlewamy mleko, roztopione masło, wbijamy jajka i mieszamy. Płynne składniki wlewamy do suchych i mieszamy tylko do połączenia składników. Dodajemy krówki, lekko mieszamy. Ciastem napełniamy papilotki, na wierzch każdej muffinki wsypujemy łyżeczkę kokosu. Foremkę wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika, pieczemy 20 minut. Po upieczeniu studzimy.



1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...