Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna!
Ryba w cytrynowej panierce
Składniki na 2 porcje:
2 kawałki ryby (u mnie dorsz)
sól, pieprz
sok z cytryny
Na panierkę:
1/4 szklanki bułki tartej
łyżka otartej skórki z cytryny
łyżka posiekanej natki pietruszki
jajko + mąka
Wykonanie:
Rybę skrapiamy lekko sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
Bułkę mieszamy ze skórką z cytryny oraz natką. Rybę panierujemy w mące, jajku i bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
tarta skórka to wspaniała sprawa - szaleję z nią w kuchni, bo daje mnóstwo aromatu
OdpowiedzUsuńmusi byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńDziś próbuje na obiad:)juz sam zapach jest boski :)
OdpowiedzUsuń