czwartek, 4 lipca 2013

Bajaderki czekoladowo - orzechowe

 Do bajaderek zwykle wykorzystujemy resztki ciast, ciastek, lecz gdy nie mamy akurat żadnych resztek do wykorzystania możemy przygotować bajaderki z wafelków kakaowych. Do masy dodaje się również mielone orzechy, a duet czekolada - orzechy jest zawsze gwarancją wspaniałego smaku!! Polecam!



Bajaderki czekoladowo - orzechowe


Składniki na około 25-30 sztuk:

opakowanie wafli z nadzieniem kakaowym (180g)
80g masła
3 łyżki Nutelli
3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki lub marmolady wieloowocowej
3 łyżki zmielonych orzechów laskowych
kokos do dekoracji


Wykonanie:

Wafle kruszymy w woreczku przy pomocy wałka (ja rozdrobniłam je blenderem). Masło roztapiamy w rondelku i odstawiamy do przestudzenia. W misce mieszamy pokruszone wafle, masło, Nutellę, dżem i orzechy. Masę wstawiamy na około 2 godziny do lodówki. Następnie z masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w kokosie. Przechowujemy w lodówce.
SMACZNEGO!


Źródło: bajaderki.

4 komentarze:

  1. www.anielskieprzysmaki.pl-pychotka,zapraszam do nas:)

    OdpowiedzUsuń
  2. wygladaja apetycznie..i jaki masz piekny komplet kawowy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzięki :) Wyszperałam wreszcie z szafy te ślubne prezenty :)

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...