Najlepsze surówki z kapusty pekińskiej robi moja mama :) Postanowiłam podpatrzeć ją w kuchni i zrobiłam też taką surówkę. Polecam!
Surówka z kapusty pekińskiej
Składniki na 3-4 porcje:
pół główki kapusty pekińskiej
1-2 marchewki
1 jabłko
mała cebula (u mnie szczypiorek)
1 duży ogórek kiszony
przyprawy: sól, pieprz
sok z cytryny
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1/4 łyżeczki cukru
pół łyżeczki musztardy
Wykonanie:
Liście kapusty myjemy i kroimy w paseczki. Marchew i jabłko obieramy i trzemy na wiórki. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny. Ogórek kroimy w paseczki. Cebulę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy w misce. Majonez, jogurt naturalny, musztardę, cukier, sól i pieprz mieszamy i dodajemy do surówki. Mieszamy i na chwilę odstawiamy.
Zrobione, zjedzone - polecam!
OdpowiedzUsuńPolecam !!!!! wyszła pyszna
OdpowiedzUsuńPyszna surówka. Zaserwowałam dziś na obiad. Na pewno będę powtarzać.
OdpowiedzUsuńJest naprawdę przepyszna!!!!
OdpowiedzUsuńPycha !! Dodałam por zamiast cebuli i trochę natki :)
OdpowiedzUsuńfantastyczna i bardzo smaczna , dziękuję bardzo , że mogłam skorzystać :)
OdpowiedzUsuństała się moją inspiracją, dziękuję i pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńDziękuje!.......polecam :)
OdpowiedzUsuńrewelacja :)
OdpowiedzUsuńSurówka przepyszna! Zaserwowałam ją dziś do obiadu i na stałe zagości w moim menu ;)
OdpowiedzUsuńRewelcyjny blog, slowa uznania :)
Dziękuję wszystkim :) Cieszę się, że smakowało.
OdpowiedzUsuńSurówka wyszła pyszna, aż chce się ją jeść samą. Nie wiedziałam, że można zrobić takie cudo z pekińskiej. Dziękuję za przepis;)
OdpowiedzUsuńNie ma za co ;)
UsuńSurówka przeprzepyszna!! Robiłam ja z podwojonej porcji skladnikow na 2 dni, ale niestety drugiego dnia nie doczekala bo zostala zjedzona na kolacje ;) Po prostu rewelacja!
OdpowiedzUsuńmnie również smakowała,,,,, ;))
OdpowiedzUsuńPychota!!
OdpowiedzUsuńrewelka
OdpowiedzUsuńbardzo smaczna
OdpowiedzUsuń