Przepyszna kasza z warzywami, która może stanowić dodatek do obiadu lub samodzielną przekąskę. Zdrowa, apetyczna i kolorowa. Polecam!
Kolorowa kasza
Składniki na 2 porcje:
woreczek kaszy wiejskiej
1 marchewka
1 cebula
mała cukinia
1 papryka czerwona lub żółta (lub pół na pół)
ząbek czosnku
łyżka tartego parmezanu
przyprawy: sól, pieprz
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
Wykonanie:
Kaszę gotujemy do miękkości, odcedzamy. Wszystkie warzywa kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy 10-15 minut na łyżce oliwy. Pod koniec doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy natkę, ugotowaną kaszę i dusimy kilka minut. Na końcu dodajemy parmezan mieszamy i nakładamy do przepłukanych wodą foremek, a następnie wykładamy zgrabne babeczki na talerze.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.