piątek, 28 czerwca 2013

Makaron z wędzonym łososiem

Danie zrobione w biegu, a zniknęło z talerza w olimpijskim tempie! Uwielbiam wszystko co wędzone, a łosoś wędzony jest u nas na pierwszym miejscu. Niewiele składników, a wyborny smak! Polecam!
 
 
Makaron z wędzonym łososiem

Składniki na 4 porcje:

500g makaronu (u mnie kolorowe świderki)
250g serka Mascarpone
200g łososia wędzonego
sok z połowy cytryny
przyprawy: pieprz
2 łyżki posiekanego koperku

Wykonanie:

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy łososia pokrojonego w paseczki. Smażymy 2 minuty. Dodajemy serek, mieszamy i smażymy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy. Do sosu przekładamy odcedzony makaron, mieszamy i podgrzewamy razem około minuty. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. 

SMACZNEGO!!


 

5 komentarzy:

  1. Pycha! Zjem wszystko z wędzonym łososiem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Łosoś to przepyszna rybka, a w wersji wędzonej- też jakoś nie próbowałam, muszę : )

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam wczoraj, był przepyszny, świetny pomysł na szybki obiadek:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ryba wplywa dobrze na wszystko :) .Super przepis. Szybko prosto i SMACZNIE. dzieki .chicken

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...