Danie zrobione w biegu, a zniknęło z talerza w olimpijskim tempie! Uwielbiam wszystko co wędzone, a łosoś wędzony jest u nas na pierwszym miejscu. Niewiele składników, a wyborny smak! Polecam!
Makaron z wędzonym łososiem
Składniki na 4 porcje:
500g makaronu (u mnie kolorowe świderki)
250g serka Mascarpone
200g łososia wędzonego
sok z połowy cytryny
przyprawy: pieprz
2 łyżki posiekanego koperku
Wykonanie:
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy łososia pokrojonego w paseczki. Smażymy 2 minuty. Dodajemy serek, mieszamy i smażymy, aż się rozpuści. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, pieprzem, dodajemy koperek. Mieszamy. Do sosu przekładamy odcedzony makaron, mieszamy i podgrzewamy razem około minuty. Podajemy natychmiast po przygotowaniu.
Pycha! Zjem wszystko z wędzonym łososiem :)
OdpowiedzUsuńŁosoś to przepyszna rybka, a w wersji wędzonej- też jakoś nie próbowałam, muszę : )
OdpowiedzUsuńpycha:)
OdpowiedzUsuńrobiłam wczoraj, był przepyszny, świetny pomysł na szybki obiadek:-)
OdpowiedzUsuńRyba wplywa dobrze na wszystko :) .Super przepis. Szybko prosto i SMACZNIE. dzieki .chicken
OdpowiedzUsuń