niedziela, 11 listopada 2012

Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i brokułami

Smaczna bezmięsna zapiekanka z tuńczykiem, brokułami i sosem pomidorowym. Prosta i szybka, w sam raz na obiad lub kolację. Polecam!



Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i brokułami

Składniki:

200g makaronu świderki
puszka krojonych pomidorów z ziołami
puszka tuńczyka
4 różyczki brokuła
100g serka twarogowego (u mnie Philadelphia)
pół szklanki startego żółtego sera
przyprawy: sól, pieprz

Wykonanie:
Pomidory wlewamy do rondelka, dodajemy pół szklanki wody i gotujemy na wolnym ogniu, aż powstanie gęsty sos. Dodajemy serek i podgrzewamy, aż się rozpuści. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Brokuły gotujemy około 3 minut, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Dzielimy na małe różyczki. Tuńczyka osączamy. Makaron gotujemy na półtwardo.
Makaron mieszamy z brokułami i tuńczykiem.


Wlewamy sos i mieszamy. Wymieszane składniki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Całość posypujemy serem i zapiekamy około 15-20 minut w 180 stopniach.


Źródło: zapiekanka.

7 komentarzy:

  1. Peluś, to jest przepyszne!:))

    OdpowiedzUsuń
  2. Kasiu wypróbowałaś już?? :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Tak, w piątek, mi i Kubie bardzo smakowało:)

    OdpowiedzUsuń
  4. no wlasnie mam zamiar dzisiaj zaserwować:)apetycznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Zapiekanka wyszła pyszna, polecam:)

    OdpowiedzUsuń
  6. to jest pyszne danie i szybko się robi, gorąco polecam

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...