wtorek, 28 lipca 2015

Racuchy jogurtowe z jagodami

Kolejna propozycja z jagodami. Tym razem wilgotne racuszki na jogurcie. Szybkie w wykonaniu, lekko słodkie, mięciutkie. Można je smażyć bez tłuszczu, lub na lekko natłuszczonej patelni. Można je podawać z miodem, jogurtem naturalnym lub obsypane cukrem pudrem. Przepis znalazłam na stronie Kwestia Smaku. Polecam!
 
 

 
 
Racuchy jogurtowe z jagodami
 
Składniki:
 
250g jogurtu naturalnego
szklanka mąki
2 łyżki cukru
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
pół szklanki jagód
łyżka stopionego, wystudzonego masła
 
Wykonanie:
Jogurt miksujemy z jajkami i masłem. Dodajemy ekstrakt z wanilii oraz mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do połączenia składników. Na końcu dodajemy jagody i lekko mieszamy łyżką. Na rozgrzaną patelnię wlewamy łyżkę tłuszczu, wykładamy ciasto formując okrągłe racuszki. Smażymy po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu do uzyskania złotego koloru.
 
SMACZNEGO!
 
 


2 komentarze:

  1. Smacznie to wygląda mniam mniam Palce lizać!!!

    www.TwojaParafia.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale mam teraz smaka na racuchy! A czasu brak na przygotowanie :(

    OdpowiedzUsuń

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...