Dzisiaj polecam szybkie i proste sakiewki z ciasta francuskiego, nadziewane serami, doprawione do smaku na ostro. Idealne jako przystawka, przekąską lub kolacja. Polecam!
Francuskie sakiewki serowo - paprykowe
Składniki:
opakowanie ciasta francuskiego
200g sera typu feta
100g startego sera żółtego
1 jajko
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/3 łyżeczki ostrej papryki
Wykonanie:
Ser feta kroimy w drobną kostkę, mieszamy ze startym serem, jajkiem i przyprawami.
Ciasto kroimy na kwadraty o boku około 10 cm. Na środek każdego nakładamy po 2 łyżeczki farszu. Rogi ciasta zbieramy u góry tworząc sakiewkę. Sakiewki pieczemy w 200 stopniach około 15-20 minut.
SMACZNEGO!
Ciasto francuskie jest dobre i na słodko i jak widać tutaj - nie na słodko :) mniam :) pozdrawiam i zapraszam :)
OdpowiedzUsuń