piątek, 30 czerwca 2017

Surówka z białej rzodkwi

Ekspresowy dodatek do drugiego dania. Surówka w 5 minut. A do jej przygotowana potrzebujemy wyłącznie białej rzodkwi i marchewki. Biała rzodkiew różni się od dobrze znanej nam rzodkiewki nie tylko wielkością, ale również ostrzejszym smakiem. Jednak warto ją spożywać, gdyż jest bogactwem witamin. Wspomaga odchudzanie, gdyż jest niskokaloryczna, lekkostrawna i sycąca. Oczyszcza organizm z toksyn, wspomaga odporność dzięki zawartości wit. C. Polecam!




Surówka z białej rzodkiewki

Składniki na 2 porcje:

1 biała rzodkiew
1 marchew
przyprawy: sól, pieprz
łyżka jogurtu greckiego
szczypiorek

Wykonanie:
Rzodkiew i marchew obieramy i ścieramy na tarce i grubych oczkach. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy szczypiorek i jogurt. Mieszamy. Przed podaniem schładzamy.

SMACZNEGO!



Do przygotowywania surówek i innych potraw z warzyw polecam tarkę spiralną marki KINGHOFF.



Tarka pozwala wyczarować nieskończonej długości paseczki z marchewki, rzodkiewek, ogórków i wszelkich innych rodzajów twardych warzyw. Do kupienia w sklepie MAKOWSKI KREDENS.

1 komentarz:

Aby dodać komentarz nie trzeba posiadać żadnego konta, najprościej wybrać opcję Anonimowy i podpisać się pod komentarzem.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...